VEELGESTELDE VRAGEN

Overweegt u Smaakmaker te worden, maar heeft u nog vragen? Hieronder
vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij?
Dan kunt u via de contact pagina terecht bij WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord.

SLUITEN
 • Q: Welke ondernemers kunnen Smaakmaker worden, wat zijn de voorwaarden en de voordelen voor werkgever en werknemer?

  A: Ondernemers die focussen op de talenten en inzet van nieuwe medewerkers in plaats van hun afstand tot de arbeidsmarkt kunnen Smaakmaker worden.
  De nieuwe medewerkers die door Smaakmakers in dienst worden genomen, krijgen indien nodig werkplekvoorzieningen, ondersteuning en coaching.

 • Q: Wat zijn de banenafspraak en het quotum arbeidsbeperkten, die vaak worden genoemd als het gaat over de Participatiewet?

  A: Kabinet en werkgevers/werknemers hebben in een sociaal akkoord in het kader van de Participatiewet afgesproken extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit heet de banenafspraak, die is vastgelegd in de quotumwet.

 • Q: Ik wil ook graag Smaakmaker worden. Hoe krijg ik toegang tot het bestand aan gemotiveerde mensen op zoek naar een baan?

  A: Nieuwe Smaakmakers kunnen contact opnemen met een medewerker van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord, die de potentiële medewerkers kent die op zoek zijn naar een baan.

 • Q: Ik heb een andere vraag over Smaakmakers. Hoe kom ik in contact met het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord?

  A: Stel uw vraag over Smaakmakers via het contactformulier op de pagina Contact op deze website of maak een verzoek voor een afspraak met het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord. Binnen 24 uur (op werkdagen) nemen wij contact met u op.

 • Q: Wat is de Participatiewet?

  A: De Participatiewet is ingegaan per 1 januari 2015 en vervangt de Wet werk en bijstand (WWB), de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en een deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong).